http://theinversecook.wordpress.com/2008/02/15/salzstangerl/#more-102
Vajkaramella és karamelkrém Ízbolygótól:
Hozzávalók:
32 db kockacukor (96 g)
(2 ek víz)
1 dkg vaj
4 ek tejszín
6 ek kekszdara
A kockacukorból és a vízből karamellt készítek, majd a lángról félrehúzva simára keverem a vajjal. A tejszínt megmelegítem és a karamellhez öntöm, majd felforralom. Félrehúzom és beleszórom a kekszet is. Kicsit hűlni hagyom, majd a masszát az Ikeában beszerezhető szivecskés jégkockatartómba gyömöszöltem, kihűtöttem. Másnap a ráérősek bevonhatják csokival is.
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
A kristálycukrot 4 ek vízzel karamellizálom, majd a lángról félrehúzva belekeverem a tejszínt és a vajat is. Ha langyosra hűlt, üvegbe töltöm és azzal adagolom.